Hoe wil een Scindapsus graag verzorgd worden?

Een Scindapsus goed verzorgen is helemaal niet moeilijk. Het zijn makkelijke planten, die ook in de Hollandse huiskamers of kantoren heel oud kunnen worden. Wat je daar voor moet doen lees je hieronder.

Water geven

De potkluit van een Scindapsus moet altijd ietsje vochtig zijn. Voorkom dus het uitdrogen van de grond. Hoeveel water je moet geven is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van de plant natuurlijk, maar ook de lichtintensiteit en de temperatuur. In de winter kan de plant toe met minder water.

Sproeien

Je mág de Scindapsus af en toe sproeien, maar per se noodzakelijk is het niet. Wel is het aan te raden de plant af en toe even af te stoffen. Daardoor ziet-ie er meteen een stuk frisser uit.

Voeding

Net als elke andere kamerplant is de Scindapsus blij met een beetje voeding. Elke 2 weken vloeibare voeding is voldoende. In de perioden dat de plant minder actief groeit kun je zelfs met heel weinig voeding volstaan: eens per maand.

Verpotten

Als je de Scindapsus goed verzorgt, groeit de plant verder door. Dan is het noodzakelijk om de plant een grotere pot te geven. Dat zal ongeveer om de 2 tot 3 jaar zijn. Verpotten van de Scindapsus hoeft geen probleem te zijn, zolang je maar voorzichtig bent met de kwetsbare wortels.

Plek in huis

De Scindapsus leeft oorspronkelijk in het oerwoud, omhoog klimmend langs andere planten en bomen. Daarom is de plant geen direct zonlicht gewend. Een lichte plaats (eventueel halfschaduw) mag ook. Zelfs een donkere plek in huis of in kantoor hoeft geen probleem te zijn. Wel merk je dan dat het blad donker kleurt. Houd als minimale temperatuur (overdag) 20 graden aan.