Scindapsus telen met oog voor duurzaamheid

Sentinel werkt dagelijks aan het zo klein mogelijk houden van onze ecologische footprint. Daarom hebben we en worden er veel maatregelen genomen om fossiele bronnen te sparen en het milieu intact te laten.

Laag energieverbruik

Zonnepanelen leveren 20% van de totale elektriciteit op, wat het extern aantrekken van energie laag houdt. We gebruiken voor de belichting alleen led-verlichting, die tot 80% minder stroom verbruikt. Plus een hogere efficiency in lichtopbrengst, een langere levensduur en meer mogelijkheden voor het samenstellen van specifieke lichtrecepten. Onze kas is een gesloten kas, wat slimme oplossingen mogelijk maakt. De voordelen op een rij: 22% hogere productie, 80 tot 100% minder gewasbescherming, 40 tot 50% minder waterverbruik, 30 tot 40% duurzame energie en 70 tot 95% blijvende luchtvochtigheid. En in een gesloten kas kan de CO2 niet zomaar ongecontroleerd ontsnappen. Een gasverbrandingsinstallatie voorziet onze planten van CO2 en de omliggende bebouwing van stroom.

Onze certificaten

De certificaten die we behaald hebben, bewijzen dat het ons ernst is om verantwoord te ondernemen:

  • MPS-GAP: gaat over de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van medewerkers, milieu en milieubeheer, de traceerbaarheid van het product, gezond plantmateriaal, bodembeheer, ge├»ntegreerde gewasbescherming, beregening, oogstregistraties en bemesting.

 

  • MPS-SQ: gaat over verantwoord onderhandelen, geen discriminatie, goede contracten en beloningen, verlof, medisch zorg en documentatie.

Daarnaast zijn we MPS A-gecertificeerd.