Global Green: robuust en elegant

De Global Green valt onder de familie van de Epipremnum. De naam Global Green heeft de plant te danken aan het feit dat hij met zijn prachtige blad de hele wereld wil veroveren. Alle soorten die onder de categorie Epipremnum vallen hebben prachtige kleurschakeringen in hun bladstructuur.

De hoofdkleur is diepgroen, wat een robuuste uitstraling geeft. Mooie lichtgroene structuren sieren het blad. En elk blad heeft weer andere kleurschakeringen. Fascinerend; men blijft ernaar kijken! Met een spelende zon in de buurt lijkt het of het zachtere groen van de bladeren licht geeft. Het is een mooie, volle plant die de aandacht trekt en menige ruimte zal sieren.

Zoals alle soorten die onder de Epipremnum vallen heeft de Global Green hartvormige satijnzachte bladeren met een luchtzuiverende werking door het reduceren van formaldehyde, koolmonoxide en benzeen in de omgeving waar ze zich bevinden.

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12 en 15 cm

Herkomst

De Global Green, komt, net als de hele familie van deze soort, uit de tropische wouden van Zuidoost-Azië. Daar gedijen ze goed in een klimaat met een hoge vochtigheidsgraad in combinatie met weinig licht. Kamerplanten die oorspronkelijk uit oerwouden komen, zijn over het algemeen heel geschikt voor onze thuisomgeving of in kantoorruimtes.
Gewend als ze zijn aan hoge bomen met volle kruinen die het licht blokkeren, zoals in de oerwouden waar zij oorspronkelijk vandaan komen het geval is, kunnen ze ook op een plek met weinig licht worden geplaatst. In hun eigen habitat klimmen ze vaak omhoog om toch wat zonlicht te vangen. Daar hebben zij hun luchtwortels aan te danken, die hen helpen om zich aan de bomen vast te grijpen. De plant kan daarom zowel hangend- als staand ingezet worden. De plant is van nature oersterk en behoort oorspronkelijk tot de familie van Aracae.

Verzorging

Voor alle soorten die onder de soort Epipremnum vallen, zoals de Aureum, de Golden Pothos, de Happy Leaf en de Marble Queen, geldt dat ze heel makkelijk in onderhoud zijn. Het is bepaald niet lastig om goed voor deze plant te zorgen. Vermijd het wel om de plant te dicht bij een hete verwarming of in het volle zonlicht te zetten, want daar voelen zij zich niet prettig bij. Als ze daarentegen te weinig licht krijgen, wordt het blad donkerder. Met te veel licht zal het blad steeds lichter kleuren en zelfs bruine vlekken laten zien. Op deze manier waarschuwt de plant zijn verzorger. Een keer per week wat lauwwarm water en opletten dat de grond waarin hij staat niet uitdroogt, is meer dan voldoende om jarenlang van deze fraaie kamerplant te genieten. In het voorjaar mag je de plant eventueel voorzien van wat extra voedingstoffen om de groei te bevorderen en hem sterk te houden.

Lees meer over
de Epipremnum

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER