Happy leaf®: Wit wordt de modekleur

Geen twijfel meer mogelijk: wit wordt dé modekleur binnen het Epipremnum-assortiment! Want eindelijk is er een variant die het traditionele groen met helder wit combineert. De jongste telg van de familie Sentinel is een regelrechte eyecatcher. Geef kleur aan uw eigen assortiment in huis of kantoor… met wit!

De Happy Leaf® is een prachtige kamerplant met overwegend witte tinten op haar blad. Je zou kunnen zeggen dat deze plant wel wat weg heeft van de ‘Marble Queen’. Dat is te verklaren, want ze zijn familie van elkaar! De Happy Leaf® komt oorspronkelijk uit de bossen van Azië waar deze plant tegen de bomen omhoog groeit. Het blad kan heel groot worden en daarom zien we haar binnenshuis meestal als hangplant.

De Happy Leaf® is een bijzonder soort binnen ons assortiment. De handelsnaam Happy Leaf® is voor het kwekersrecht gekoppeld aan de code AD260664. Happy Leaf® mag niet zonder toestemming geproduceerd en vermeerderd worden.

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12

Mooi en óók luchtzuiverend

Naast de mooie witte tinten op het blad van de Happy Leaf® heeft de plant krachtige luchtzuiverende eigenschappen. Ze verwijdert stoffen als formaldehyde en benzeen. Deze stofjes komen voor in elk huishouden en in kantoorruimtes. Omdat de Happy Leaf® deze schadelijke stoffen graag absorbeert is ze dan ook een gewilde kamerplant, die bijdraagt aan onze gezondheid. Het absorberen van deze stoffen geschiedt door middel van minuscuul kleine huidmondjes in de bladeren die naast het absorberen van deze schadelijke stoffen tevens voeding opnemen en zuurstof afgeven. Als deze stoffen eenmaal door de plant zijn geabsorbeerd breken miljoenen micro-organismen deze -schadelijke- gassen af. Tijdens dit proces komen er geen afvalstoffen vrij. Een win-win situatie.

Watergift en toewijding

De Happy Leaf® is gemakkelijk in onderhoud. Ze heeft niet veel nodig, een beetje water, een beetje licht en een heleboel liefde. Wanneer je een Happy Leaf® aanschaft, raden wij aan om gelijk te controleren of de grond vochtig genoeg is, maar niet té nat. Steek je vingers in de grond, tot twee knokkels diep, en controleer of het licht vochtig aanvoelt. Als dit het geval is heeft je plant voldoende water en hoef je er niet meer bij te gieten. Natuurlijk verschilt de hoeveelheid water die de Happy Leaf® nodig heeft. Dit is afhankelijk van factoren als de omgeving, de luchtvochtigheid, de temperatuur, het seizoen en de grootte van de plant. In de winter, wanneer de plant zich in een rustperiode bevindt, geef je haar vanzelfsprekend minder water dan in de zomer en als ze te groot wordt kun je haar snoeien.

Happy Leaf® de white lady

De Happy Leaf® wordt ook wel Epipremnum aureum of Devils Ivy of zoals door Sentinel: de White Lady genoemd. Ze heeft prachtige bladeren en omdat ze een echte lady is, sommen we haar lady-like kenmerken voor je op.

  • Ze is een nieuw ontdekte mutant met een mooi, wit getint blad;
  • Ze is het droombeeld voor staande planten of voor het gebruik in hangpotten;
  • Haar bladeren zijn, horend bij een echte lady, hartvormig;
  • Ze is gemakkelijk in verzorging en onderhoud, houdt van een hoge luchtvochtigheid en wil graag verneveld worden;
  • Ze houdt niet van direct zonlicht, laat haar dus niet verbranden!
  • En laat haar wortels niet in het water staan, dan wordt ze ziek.

Lees meer over
de Epipremnum

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER