Scoren in het schap... met Brasil!

Wanneer je naar deze plant kijkt valt gelijk de kleursamenstelling op. Geel en groen. Voetballiefhebbers denken meteen aan Brazilië! Wat het spel van de Brazilianen zo aantrekkelijk maakt, is ook terug te vinden in de Philodendron. Want ook de kamerplant Brasil heeft over temperament niet te klagen. Met deze opvallende kleurencombinatie is het meteen 1-0 in het schap.

De Brasil valt gelijk op door zijn kleuren. Mooi donkergroen met een felle gele streep in het midden van het blad. Als deze plant in het juiste licht staat, kan het zelfs voorkomen dat een paar blaadjes bijna lichtgevend groen worden. Het ligt voor de hand dat de Brasil een van de favoriete kamerplanten van Sentinel is!

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12 en 15 cm

Afkomst

De Philodendron Brasil komt, net als zijn familieleden binnen de Philodendron familie, uit de regenwouden van Zuid-Amerika. Ook tref je hem aan in de Caraïbische gebieden waar hij zijn weg vindt door langs de bomen omhoog te klimmen. Hij is opgegroeid in vochtige klimaatgebieden en laat dat zien én merken. Want hij straft je meteen af door vergelende bladeren als je hem een tijdje geen water hebt gegeven. Aan droge lucht heeft hij een hekel. De Brasil is geen plant die zijn verbittering vasthoudt. Als je de plant eenmaal weer de juiste zorgt geeft die hij nodig heeft, maakt de Brasil het in de kortste keren weer goed met je. Een makkelijke plant in de omgang en een ideale huiskamerplant om te verzorgen. Laat hem dus niet in de steek, want temperament, dat heeft hij gewoon.

Wist-je-dat je…

De Philodendron Brasil wordt heel vaak aangezien voor een Epipremnum. Maar er zijn duidelijke tegenstellingen. Dus echt twee verschillende soorten ondanks de vele overeenkomsten die je ziet als je deze twee plantensoorten naast elkaar zet. Het verschil is, zo dicht naast elkaar, wel degelijk zichtbaar aan de look-and-feel van de bladeren van de Brasil. De bladeren van Epipremnum kamerplant zijn een stuk dikker en wanneer je aan de bladeren voelt, ervaar je een textuur. De bladeren van de Philodendron Brasil daarentegen hebben dit niet. De bladstructuur is veel dunner en voelt glad aan. De bladeren van de Philodendron Brasil zijn hartvormig wat de plant een extra fraaie uitstraling geeft. De verzorging en het stekproces van beide families zijn identiek.

Help! De bladeren verkleuren

Het kan voorkomen dat de bladeren van de Brasil verkleuren. Maak je dan niet gelijk zorgen want in de meeste gevallen is dit een natuurlijk proces. Het komt voor dat de onderste bladeren van de plant geel worden door te weinig licht of omdat de plant plaats maakt voor nieuwe bladeren!
Merk je dat er meerdere bladeren geel verkleuren en slaphangen, dan adviseren we om meteen actie te ondernemen. Het kan namelijk zo zijn dat kamerplant op een te donkere plek staat óf juist te veel licht krijgt. Bij bruine en zwarte randen aan de bladeren geeft de plant aan dat hij aan het verbranden is. Kijk ook altijd of je niet per ongeluk te veel water bij je Brasil hebt gegoten. Maar wanneer weet je dat? Krijgt de plant te veel of juist te weinig water? Dit kun je herkennen aan de bruine plekken op de bladeren, dus houd ze goed in de gaten!

Lees meer over
de Philodendron

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER