De Trebie; design pur sang!

Koel grijs, warm groen. De Trebie is de Scindapsus-variëteit die misschien wel het meest aanspraak maakt op de titel ‘design-Scindapsus’. Alsof-ie niet is gekweekt, maar ontworpen. Zo voelen we ons bij Sentinel ook wel eens als de ontwerpers van moeder Natuur.

De trotste ovale bladeren van de Trebie geven een metaalachtige weerspiegeling af en de kleurschakeringen op de bladeren zijn gewoonweg prachtig om te zien. Echt heel bijzonder is dat de bladeren op hun eigen manier met je praten. Bij gebrek aan licht geeft de Trebie dit aan middels het verlies van haar gespikkelde patronen op haar bladeren. En wanneer de bladeren beginnen te kreukelen betekent dit dat de plant te veel water heeft gekregen! Mooi hoe moeder natuur het aangeeft, en zo weet te communiceren met ons, de mens. De Trebie is -mede daarom- een speciale plant.

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12 en 15 cm

Hydrocultuurplant

Hydrocultuurplanten zijn de droom van plantenliefhebbers met de wat minder groene vingers! Dit is een speciale manier van kweken om een gemakkelijke verzorging te bevorderen. En dat klopt ook voor de Trebie: echt geen moeilijke plant om te onderhouden. Deze plant vereist minder water dan de meeste andere kamerplanten die voor kantoor of thuis worden aangeschaft en is dus ideaal voor het geval je een makkelijke én mooie plant in huis wilt! Omdat de wortels constant in het water staan kan de Trebie belangrijke voedingsstoffen nauwkeurig uit de grond halen. De ondergrond die voor de Trebie kan worden gebruikt zijn hydrokorrels. Door deze basis kunnen de wortels de zuurstof in de lucht makkelijker opnemen en dit bevordert de groei. Hydrocultuur geeft minder kans op ongedierte, een langere levensduur en minder tot geen kans op verzuring en verstikking van de grond.

Verzorging

De Trebie houdt niet van direct zonlicht op haar bladeren. Want de Trebie komt oorspronkelijk uit de jungle van Zuidoost-Azië, met een warm-vochtig klimaat en niet veel direct zonlicht. Daarom staat ze in huis het liefst in een iets vochtigere omgeving met halfschaduw. Zet de Trebie daarom nooit voor het raam, boven een verwarming of op een vensterbank. Omdat in de winter de verwarming volop draait, moet voor deze plant de luchtvochtigheid in de kamer goed in de gaten gehouden worden. Want de verwarming zorgt voor een droge ruimte en dat willen we natuurlijk niet! Als de ruimte te droog is kan je dit direct aan de Trebie zien. De bladranden beginnen te verkleuren en krijgen een bruine rand. Zet daarom een paar schaaltjes met water op de verwarming zodat er waterdamp ontstaat, die de ruimte vochtig houdt.

Sentinel: ontwerpers van moeder natuur

Sentinel: ontwerpers of kwekers, het is maar hoe je het ziet. Met veel liefde, toewijding en zorg kweken wij onze kamerplanten in de hoop dat plantenliefhebbers met onze planten blijer en gelukkiger worden. De Trebie is een echte beginnersplant en daarom raden we startende plantenliefhebbers aan om met deze plant te beginnen als hang-, klim- of staande plant. Met zoveel mogelijkheden is er voor elk wat wils. Mede door de luchtzuiverende werking is deze plant meer dan een aanwinst.

Lees meer over
de Scindapsus

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER