Golden Pothos: A Golden Oldie

Het is een van de oudste rassen in het assortiment. En: nog altijd bij de tijd! De gouden uitstraling maakt de Golden Pothos ook nu nog tot een van de meest onderscheidende Epipremnum varianten. Met zijn hartvormige groene bladeren, dooraderd met gele draden is de plant een juweel om te zien. Een 24-karaats aanvulling binnen het assortiment van iedere afnemer.

De Golden Pothos komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De algemene naam, ‘Pothos’ werd in het verleden geclassificeerd ander de naam ‘Pothos Aureus’. In het wild is deze plant bekend om zijn buitengewone klimvermogen waar hij bomen mee overwoekert. Maar deze plant is wel degelijk geschikt voor gebruik als kamerplant. Klein houd je hem goed in toom, hij is goed te snoeien. Daarnaast is hij in staat om de lucht te zuiveren. In combinatie met de reputatie een van de gemakkelijkst te verzorgen kamerplanten te zijn, is dit dé keuze! Want veel heeft hij niet nodig.

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12 en 15 cm

Zichtbaarheid en vorm

De wortels van een Golden Pothos klimmen niet alleen aan hekjes, zoals een klimop, naar ze kunnen ook op stokken worden gezet om het uiterlijk sierlijker te vormen. Hoewel de meeste plantenliefhebbers de Golden Pothos graag kort gesnoeid in hun omgeving verzorgen, zie je dat deze plant snel doorgroeit en heel lang kan worden. Als je deze plant liever uitgegroeid wilt hebben, kan dit in de vorm van een hangplant die je met haken aan het plafond of langs muren kunt laten hangen. Toch liever de Golden Pothos als een staande plant? Hou dan rekening met het feit dat deze plant snel groeit en de bladeren nogal eens met elkaar verward kunnen raken. Schud ze daarom af en toe voorzichtig los om te voorkomen dat ze verstrikken.

De Pothos, houd hem gezond

De verzorging van de Golden Pothos is heel eenvoudig. Deze plant is heel tolerant en wij raden hem aan voor beginnende plantenliefhebbers, die nog niet zo goed weten wat de ideale groeiomgeving van een kamerplant, of in dit geval van de Pothos is. Dan is deze plant een uitstekende keuze. Bovendien blijft de Golden Pothos in de meeste gevallen ongediertevrij. Af en toe komt het wel voor dat ze besmet raken met wolluizen. Insecten dodende zeep helpt hiertegen maar de eenvoudigste methode is om de insecten met een in alcohol gedrenkt watje te bevochtigen. Voordat je de Golden Pothos in huis plaatst, is het belangrijk te weten dat deze plant giftig kan zijn voor huisdieren zoals katten en honden, dus als je viervoeters geneigd zijn te kauwen op wat er op de grond ligt, plaats de plant dan buiten bereik van dieren.

Golden Pothos, hoe te verzorgen

De Golden Pothos is een prachtige plant in al zijn eenvoud. Er is geen bloei en je kiest echt voor kleur. De hangende stelen en hartvormige bladeren zien er zo mooi uit op een plank of in een hangende mand. Bovendien kun je de plant eenvoudig vermeerderen door hem te stekken. Al met al is dit een geweldige plant om te hebben. Dankzij de Golden Pothos kan iedereen, in het bezit van groene vingers of niet, een plantje houden. Een paar tips voor de beginners onder ons:

  • De Golden Pothos houdt van licht maar niet van direct zonlicht. Zet hem daarom in halfschaduw.
  • Laat de grond tussen de gietbeurten uitdrogen, maar als de bladeren gaan hangen is het tijd voor wat extra water.
  • Elke -goed waterdoorlatende potgrondmix- is voldoende. Bemest om de paar maanden voor het beste resultaat.

Lees meer over
de Epipremnum

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER