Sentinel, specialisten in Scindapsus

Sentinel is een bedrijf die zich uitsluitend toelegt op het kweken van de Scindapsus, een groene kamerplant afkomstig uit de tropen. De plant staat ook wel bekend onder de naam Pothos. Van oorsprong een slingerplant, die via andere planten en bomen zich een weg baant door het oerwoud. In de natuur kan het blad van de Scindapsus wel 2,5 meter breed worden.

Maar in onze kwekerij in Sprang-Capelle houden we het bij de ‘kamerplant’, een veelzijdig inzetbaar product. Niet alleen als kamerplant klimmend of hangend, maar ook voor het creëren van een green wall, een decoratieve muur gevormd door de hangende variant van de Scindapsus. We zien deze wanden steeds vaker in grote kantoorruimtes, op beurzen, vliegvelden of in openbare gebouwen overal in Europa. Maar ook thuis kun je een green wall plaatsen om bijvoorbeeld op een decoratieve manier een stuk van de kamer af te scheiden.

De natuurlijke omgeving

In onze kwekerij van ruim 27.000 vierkante meter bootsen we de natuurlijke omgeving van de tropen goed na. Met als gevolg: krachtige, gezonde planten. Kwaliteit vinden we heel belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan kwaliteitsmanagement. In elk proces binnen ons bedrijf werken we volgens de ISO-normen. Per groeifase wordt bekeken of een plant aan onze hoge maatstaven beantwoordt.

Duurzaamheid staat voorop

Sentinel heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Wij streven ernaar om goed te doen voor mens en milieu, met aandacht voor het product en het milieu. We zijn zuinig met water en voor de hydrocultuur gebruiken we vloeibare voeding die optimaal is afgestemd op de plant en de grootte. We houden de planten zoveel mogelijk met natuurlijke middelen gezond en we betrekken onze energie uit zonnepanelen. Medewerkers behandelen we zoals we zelf behandeld willen worden. Niet alleen in eigen land, maar ook de werknemers van onze zusterkwekerij in Oeganda.

Marktgericht produceren en leveren

Wij onderscheiden ons niet alleen door hoogwaardige producten maar tevens door op vele manieren tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Wij stellen alles in het werk om de Scindapsus ‘klant specifiek’ af te leveren. En daarbij gaat geen wens ons te ver. Wilt u een verpakking met zichtbare barcode, een speciale pot, een kleurrijke gepersonaliseerde hoes of een prijssticker… we regelen het. Ook het fust wordt naar believen aangepast; een doos of tray, gemengd of per soort.

Alles uit voorraad leverbaar

U wilt het nú hebben. Dan wordt het direct geleverd. Het grote voordeel van Sentinel is dat we de Scindapsus altijd uit voorraad kunnen leveren, omdat alle productieprocessen zoveel als mogelijk geautomatiseerd zijn. Dit vergroot niet alleen de efficiency, maar het garandeert tevens de gewenste, constante kwaliteit van de plant.