Marble Queen; de koningin in onze kas!

We zijn het gewend bij Sentinel, hoog en koninklijk bezoek. Want met Marble Queen hebben we een echte koningin van het Epipremnum-assortiment in onze kassen staan. Een koninklijke hoogheid met een mooie, sprekende bladtekening als kroon op het werk. Drie hoeraatjes voor onze koningin!

Binnen het Epipremnum-assortiment wordt deze plant ‘Marble Queen’ genoemd omdat de bladeren van deze plant eruitzien als marmer met haar fraaie markeringen. Onze koningin komt van nature uit Zuidoost-Azië waar de bladeren tot wel 90 cm tot een meter in doorsnee kunnen worden. Dat is een prachtig gezicht, vooral als de plant langs de bomen en rotsen omhoog groeit.

Marble Queen kan als hangplant, staande plant en zelfs als klimplant worden geplaatst in een ruimte. Decoratief en aan te passen aan menig interieur en stijl.

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12 en 15 cm

Verzorging

De Marble Queen stelt natte voeten niet op prijs. Het wortelstelsel kan heel makkelijk rotten bij een teveel aan water. Daarom is een goed doorlatende potgrond een pré. Het is belangrijk dat de potgrond ten alle tijden licht vochtig is en niet uitdroogt. In de winter geef je deze plant daarom één keer per week water en gedurende de zomer wordt dit twee keer. Om zeker te zijn dat je Marble Queen echt water nodig heeft kun je dit controleren door je vinger in de grond te steken. Voelt de grond te zacht en vochtig aan? Dan heeft je plant geen water nodig. Zo kom je er eenvoudig achter of je plant al dan niet water nodig heeft. De plant mag dagelijks besproeid worden met een plantenspuit op haar bladeren. Op deze manier houdt de plant het vocht beter vast en blijft het blad stofvrij.

Communiceren via de kleuren

De Marble Queen heeft een hekel aan direct zonlicht, net zoals de meeste planten binnen de Epipremnum-familie. Dit merk je meteen aan de bladkleur. Het lijkt alsof de plant met de kleuren van zijn blad jou wat wil vertellen. De bladeren kleuren licht bruin wanneer zij in contact komen met te veel en direct zonlicht. We adviseren dus om de plant op een andere plek te plaatsen, halfschaduw maar wel op een lichte plaats. Heel begrijpelijk als jij je realiseert waar zijn oorsprong ligt: dicht begroeide bossen en oerwouden. Wanneer de bladeren van de plant opeens egaal groen worden en zijn mooie marmeren details verliest, betekent dit dat de plant meer licht wil. Met de veranderingen in bladkleuren lijkt het net alsof de plant tegen je praat. Heel handig maar vooral: speciaal!

Last but not least: De Marble Queen is te spotten in verschillende kleuren: groen, geel en wit. Wist je dat de Grieken geloofden dat de Marble Queen geld en geluk belooft aan haar eigenaar? De aanschaf van deze bijzondere plant is dus in meerdere opzichten een echte aanrader!

Lees meer over
de Epipremnum

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER