the colors of sentinelSentinel groen duurzaam en innoverendScindapsuskwekerij in Nederland voor de ScindapsusSentinel
Menu

Philodendron stekken

Sentinel houdt haar stekken van de Philodendron alleen met natuurlijke middelen gezond. Het bedrijf is zuinig met water en zet hydrocultuur in voor vloeibare voeding die optimaal is afgestemd op de plant. Sentinel verzorgt het complete proces van stek tot met volgroeide plant in eigen kassen, zowel in Nederland als in Zuid-Afrika, Oeganda. Sterke stekken wortelen uit tot sterke, krachtige planten.

Voor de consument is de Philodendron een ideale kamerplant die je tevens goed kunt stekken. De plant groeit snel en wanneer hij te groot wordt, is het slim om hem te stekken.

De Philodendron staat graag op een lichte plek maar zet hem niet in direct zonlicht. De plant houdt van een vochtige omgeving. Dit zijn eigenlijk twee van de weinige eisen die nodig zijn om het de Philodendron naar de zin te maken. Het is met name een geschikte plant voor plantenliefhebbers die net beginnen met het houden van kamerplanten. Niet alleen is deze plant gemakkelijk in het onderhoud: ook het stekproces is heel makkelijk uit te voeren. Daarom is deze plant een van de favoriete beginnersplanten in ons assortiment.

Bent u geïnteresseerd?

Philodendron stekken: hoe ga je te werk?

Philodendron stekken: hoe ga je te werk?

Tijdens het stekken van de Philodendron is het belangrijk dat het gereedschap waarmee gewerkt wordt, schoon is. Het mes of de schaar hoort dan ook te worden ontsmet met bijvoorbeeld pure alcohol of een ontsmettingsmiddel. Op deze manier zorg je ervoor dat bacteriën en ziektes niet op de stek terechtkomen en de plant ziek maken. Snijd de stengel van de moederplant eraf. Bij het stekken van een Philodendron adviseren we vijf centimeter onder de luchtwortel af te knippen. De Philodendron kun je ook zonder luchtwortels stekken. Wat je dan doet is de stengel schuin van de moederplant afsnijden. Dan heb je een grotere kans op wortels. Verwijder de stengel van je Philodendron stek van overtollige bladeren. Zorg ervoor dat er aan de stengel maar een blad hangt. De reden hiervoor zal in de volgende stap worden uitgelegd.

Philodendron stekken: het vervolg

Zet de stek in een glas met (regen)water. De bladeren mogen in geen geval in aanraking met het water komen. Als dit wel gebeurt zal dit resulteren in rottende bladeren en een zieke plant. De reden waarom je overtollige bladeren hoort te verwijderen sluit hierbij aan. Je wilt namelijk zoveel mogelijk stengel in het water plaatsen zodat de luchtwortels onder water blijven en de wortels beter kunnen uitgroeien. Zorg ervoor dat je het water één keer per week ververst. Op deze manier kan de Philodendron stek optimaal gebruikmaken van de voedingstoffen die het schone water bevat. Na een paar weken zijn de wortels volledig uitgegroeid. Gemiddeld duurt het vier weken voordat je de Philodendron stek uit het water haalt en in de grond plaatst. Wanneer je de stek in de grond plaatst, is het advies om zaai potgrond te gebruiken en deze niet stevig aan te drukken. De wortels van de Philodendron stek zijn gevoelig en moeten zich nog in de aarde ‘hechten’.

Philodendron stekken: het vervolg

Van een stek tot plant

Philodendron stekken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet de stek alleen wel goed in de gaten houden en voor je het weet heb je er een nieuwe kamerplant bij! Uiteindelijk is dit ook het hele productieproces van Sentinel. Van stek tot volwaardige kamerplant.

Assortiment

Scindapsus
Scindapsus
Assortiment Scindapsus
Epipremnun
Epipremnun
Assortiment Epipremnun
Philodendron
Philodendron
Assortiment Philodendron
Scindapsus
Trebie
Lees verder
Scindapsus
Pictus
Lees verder
Epipremnun
Global Green
Lees verder
Epipremnun
Happy Leaf
Lees verder
Epipremnun
Marble Queen
Lees verder
Epipremnum Aureum
Epipremnun
Aureum
Lees verder
Epipremnun
Golden Pothos
Lees verder
Philodendron
Scandens
Lees verder
Brasil
Philodendron
Brasil
Lees verder