Aureum: de Epipremnum voor goudzoekers

Kleine gouden stipjes schitteren af en toe door het groen. Daarmee is Epipremnum Aureum een van de meest bijzondere variëteiten in de collectie van Sentinel. Het is het kleinste detail wat het verschil kan maken als je de plant bekijkt. De Epipremnum Aureum is ongetwijfeld een plant voor de échte goudzoekers.

De Epipremnum Epipremnum Aureum is een bloemplant uit de Aronskelkfamilie. Deze (huidige) kamerplant met zijn hartvormige, satijnzachte bladeren heeft een luchtzuiverende werking binnen de ruimte waar hij zich in bevindt. Deze luchtzuiverende werking komt door het feit dat de Epipremnum Aureum goed is in het reduceren van formaldehyde, koolmonoxide en benzeen. In de natuur komt dit verschijnsel ook voor bij vele soorten groentes en fruit, maar dus ook bij de Epipremnum Aureum.

Je kunt deze plant laten hangen of klimmen, net wat je wenst of in welke ruimte hij wordt geplaatst. Ze zijn in vele maten beschikbaar en groeien hard.

Bent u geïnteresseerd?

potmaat 12 en 15 cm

Herkomst

De Epipremnum Aureum komt oorspronkelijk uit Moorea in Frans-Polynesië. Tegenwoordig is de plant ingeburgerd in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, de Salomonseilanden en Indonesië. Hier groeit de plant aan de stengels van de bomen en doet zijn naam eer aan. Want als we naar de letterlijke vertaling van het Latijnse woord Epipremnum kijken betekent ‘epi’: ‘op’ en ‘premnon’: ‘stengel’. De Epipremnum Aureum, ook wel ‘drakenklimop’ genoemd, wordt op het internet heel vaak vermeld als Scindapsus Aureum. Deze benaming is fout. Want de Epipremnum Aureum behoort tot de familie van de Epipremnum.

Verzorging van de Epipremnum Aureum

De Epipremnum Aureum kan je gerust in normale potgrond zetten maar als je -als fanatieke plantenliefhebber- je planten het allerbeste gunt, raden we aan om hem in professionele korrels te potten. Deze grond, die uit kleine korrels bestaat, zuigt het water en de voeding op en geeft dit langzaam af aan de wortels van je plant. Op deze manier krijgt de plant langer vocht en is de kans op uitdroging bijna nihil. Het is niet nodig om de Epipremnum Aureum te sproeien maar het heeft wel een enkele voordelen om het wel te doen. Door de bladeren af en toe nat te maken, haal je het stof weg die zich door de ruimte op de bladeren heeft opgehoopt. Zo houdt de plant zijn frisse en mooie kleur. Bovendien is het bewezen dat een sproeibeurt preventief helpt tegen ongedierte.

Lees meer over
de Epipremnum

LEES VERDER

Onze visie
op duurzaamheid

LEES VERDER