Sentinel, specialisten in Scindapsus

Sentinel is een kwekerij met een bijzonder specialisme: we kweken uitsluitend de Scindapsus, een groene kamerplant die oorspronkelijk uit de tropen komt. Daar is het een slingerplant, die via andere planten en bomen z’n weg vindt door het oerwoud.

In onze kwekerij in Sprang-Capelle hebben we er een kamerplant van gemaakt. De Scindapsus is leverbaar als kamerplant – in een pot – en als hangplant, met hangpot. Ook is het een plant die heel populair is voor het creëren van een green wall, de decoratieve muur van groen die in steeds meer ruimtes te vinden is. Bijvoorbeeld in kantoren en openbare gebouwen overal in Europa.

De natuurlijke omgeving

In onze kwekerij van 27.000 vierkante meter kunnen we de natuurlijke omgeving van de tropen goed nabootsen. Daardoor kweken we groeikrachtige, gezonde planten. Kwaliteit vinden we heel belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan kwaliteitsmanagement. In elk proces in ons bedrijf werken we volgens de ISO-normen. Per groeifase bekijken we goed of een plant nog wel aan onze maatstaven beantwoordt.

Duurzaamheid staat voorop

Ook zijn we een duurzaam bedrijf. We zijn zuinig met water en energie en houden planten zoveel mogelijk met natuurlijke middelen gezond. Medewerkers behandelen we zoals we zelf behandeld willen worden. Niet alleen in eigen land, maar ook die van onze zusterkwekerij in Oeganda.

Marktgericht produceren en leveren

De wensen van onze klanten staan voorop. Daarom stellen we alles in het werk om onze Scindapsus klant specifiek te leveren. Geen wens gaat ons te ver: een verpakking met zichtbare barcode, een speciale pot, een kleurrijke hoes of prijssticker… we regelen het. Ook het fust passen we aan naar uw wensen aan: doos of tray, gemengd of per soort.

Alles uit voorraad leverbaar

U wilt het nú hebben. Dan leveren we het toch ook nu? Groot voordeel van Sentinel is dat we Scindapsus altijd uit voorraad kunnen leveren. Daarvoor zijn alle processen zoveel mogelijk geautomatiseerd. Niet alleen goed voor de efficiency, ook de kwaliteit wordt er beter en uniformer van.